martes, 14 de diciembre de 2010

La ressaca del 28-N al partit socialista


      El partit socialista català està vivint un dels pitjors moments de la seva història i encara no han esbrinat la causa. Després de les declaracions de José Montilla davant d'una directa notícia de Josep Cuní als matins de TV3 va quedar molt clar que no era el millor president del govern que havia tingut Catalunya. Montilla va recalcar que li havia faltat “mà dura” i que no havia pres mesures en situacions requerides com al incident d'Horta de Sant Joan. No obstant això, han hagut forces distorsions dins del partit en els seus anys al poder:

      En primer lloc, s'ha desvinculat totalment de la seva ideologia perdent-se en un univers sense cap tipus de posicionament sobre la independència de Catalunya i el concert econòmic. Els catalans i catalanes demanen a crits la rebaixa d'impostos excessiva com ara l'import de successions. Però no s'ha fet res al respecte. En segon lloc, la diversitat d'opinions dins del tripartit: un govern i moltes direccions. I en tercer lloc, la poca imposició de Montilla davant de José Luis Rodríguez Zapatero.

      Però després de fer una anàlisis totalment destructiu del govern durant els quatre últims anys a Catalunya, s'han vist els resultats i el partit s'ha vist totalment afectat. Sabent algunes de les causes, ja han pres mesures com la dimissió automàtica del expresident ja que creu que es consideraria un obstacle pel partit sent cap de l'oposició. Han posat al capdamunt una persona amb més iniciativa, amb més empenta: Joaquim Nadal

      El fet inèdit arriba avui quan Montilla torna a sortir a la premsa culpant a diferents persones del seu fracaç. Explica que Convergència i Unió s'ha dedicat únicament a ilegitimar i desaprovar les seves decisions i s'ha sentit “sense cap tipus de recolzament” per part de l'oposició. També culpa a Zapatero per la retallada de l'Estatut i la poca consideració cap a Catalunya. I per finalitzar, acusa als seus “excompanys de poder”, Esquerra Republicana de Catalunya i a Iniciativa per Catalunya els Verds, per imposar la seva ideologia resolent únicament, problemes particulars oblidant el benestar dels ciutadans catalans.

      És cert que ser president del govern català en temps de crisi és una tasca realment complicada, però el senyor Montilla ha estat en el poder com una figura representativa; com un peó sense moviment. Encara que, si observem detalladament la situació, l'únic culpable és el propi partit per haver tingut confiança en una persona com tal. El Partit Socialista Català sempre ha tingut les idees molt clares, dirigit al capdamunt per membres amb empenta; i resulta ridícul el moment el qual estan atraveçant. Ara, tot serà qüestió de reconstruir el partit intentant, sobretot, que la crisi afecti el menys possible al Partido Socialista Obrero Español ja que la seva funció al 2012 és ben clara: fer front a la dreta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario